◀️ لزوم انس با قرآن و عدم تحریف آن( خلاصه)…

🌹امیرالمومنین علی علیه السلام: العدل‌ یَضَعُ‌ الامور مواضِعها؛ عدل‌ آنست‌ که‌ هر چیز را در جای‌ خود قرار دهند.

تمدن انسانی زمانی شکل می گیرد که حقوق اشخاص و همه آفرینش بر اساس فطرت و طبیعت آن ها مورد توجه قرار بگیرد.
حال این سوال پیش میاید که چه کسی بهترین قانون گذار میتواند باشد؟
آیا غیر از کسی میتواند باشد که بدون شریک اشخاص و اشیاء را آفریده و آگاهی کامل به ویژگی های آن ها دارد و یا کسی که این آگاهی به او داده شده است.

حال که پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و قرآن به عنوان آخرین و کاملترین راهنما برای انسان معرفی شده اند، چه قدر در شیوه زندگی پیامبرصلی الله علیه و آله و مفاهیم قرآن به عنوان راهنمای بهترین سبک زندگی تفکر داشته ایم و عامل بودیم؟

آیا قرآن به عنوان آخرین کتاب آسمانی و راهنمای بشر میتواند تحریف شده باشد؟

بررسی عقلی
قرآن از ابتدا مورد توجه یک امت بزرگ بوده که پیوسته آن را مقدس می‌شمردند. با توجه به حافظه خیلی قوی اعراب در آن زمان و افراد امینی که از طرف پیامبر صلی الله علیه و آله مامور به مکتوب کردن آیات قرآن بودند با نهایت دقت در تعظیم و دست نخورده بودن آن می‌کوشیدند و قرآن مرجع آنها در همه ابعاد زندگی از جمله دینی سیاسی و اقتصادی و اجتماعی بوده است.
دانشمند شیعه، سید مرتضی، قرن ۵ :مسلمانان در زمان پیامبر صلی الله علیه و آله انگیزه زیادی برای اطلاع و حفظ آن داشتند و حتی دانشمندان نهایت دقت را در پاسداری و حفظ آن داشتند و حتی کوچکترین اختلاف در صداها حروف و قرائت را مورد توجه قرار می‌دادند و مشخص می‌کردند.
کاشف الغطا فقیه و مجنهد شیعه در قرن ۱۳: اگر قرآن تحریف یافته بود دشمنان صدر اسلام آن را به عنوان حربه برای ضربه زدن به اسلام استفاده می‌کردند.

تواتر قرآن
همه آیات کلمات و حتی حروف آن به صورت متواتر و پرت تکرار به ما رسیده روایاتی که حمل بر تحریف قرآن آمده از طریق خبر واحد بوده( تعداد راویانش به اندازه ای که یقین ایجاد کند نباشد) که اگر حتی سندش هم صحیح باشد خبر واحد در مورد امور یقینی به این شکل حجیت و اعتباری ندارد.

تحدی و معجزه
فراخواندن به مبارزه طلبی و هماوردخواهی ( آوردن آیاتی مانند قرآن)در آیات قرآن و عدم عرضه آن توسط مخالفانی که خود بسیار سخنور و شاعران قوی بودند دلیل معتبریست برای عدم اضافه شدن آیه ای به قرآن( آیه ۸۸ سوره اسراء و دیگر آیات).

اگر بخواهیم نظم و هماهنگی قرآن را به عنوان معجزه‌ای که بارها صاحبان فن و نظر به آن اشاره دارند مد نظرم قرار بدهیم تحریف به نقض ( کم شدن آیات) باعث از بین رفتن این هماهنگی و این نظم می‌شد و و مجال را برای آوردن همانندی مانند آیات و سوره‌ها فراهم می‌کرد.

ضمانت الهی
خداوند حافظ قرآن است انا نحن نزلنا ذکر و انا له لحافظون ضمانت الهی است برای حفظ قرآن در زمانی که پیامبر از از بازیچه قرار گرفتن قرآن توسط هواپرستان نگران بودن این آیه نازل شده است و همچنین در قرآن داریم ان الله لا یخلف المیعاد و اینکه اسلام به عنوان آخرین دین نیاز به کتابی جاودان دارد که راهنمای زندگی بشریت قرار بگیرد پس لازم است که این کتاب از هرگونه تحریف حفظ بشود و این وعده در قرآن آورده شده است.

حدیث ثقلین:
در حدیث ثقلین که در منابع شیعی و سنی بسیار نقل شده و متواتر است( راویان زیادی آن را نقل کرده و تایید کرده اند)، پیامبر صلی اله علیه و آله می فرمایند مادامی که به قرآن و اهل بیت علیهم السلام اتصال داشته باشیم گمراه نخواهیم شد. لازمه ی آن اینست که خداوند قرآن را از تحریف و تغییر حفظ کند.

إِنِّی تَارِکٌ فِیکمْ أَمْرَینِ إِنْ أَخَذْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوا: کِتَابَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ أَهْلَ بَیتِی عِتْرَتِی. أَیُّهَا النَّاسُ اسْمَعُوا وَ قَدْ بَلَّغْتُ إِنَّکُمْ سَتَرِدُونَ عَلَیَّ الْحَوْضَ فَأَسْأَلُکُمْ عَمَّا فَعَلْتُمْ فِی الثَّقَلَیْنِ وَ الثَّقَلَانِ کِتَابُ اللَّهِ جَلَّ ذِکْرُهُ وَ أَهْلُ بَیتِی فَلَا تَسْبِقُوهُمْ فَتَهْلِکُوا وَ لَاتُعَلِّمُوهُمْ فَإِنَّهُمْ أَعْلَمُ مِنْکُم‏‏؛
من در میان شما دو چیز باقی می‌گذارم که اگر آنها را دستاویز قرار دهید، هرگز گمراه نخواهید شد: کتاب خدا و عترتم که اهل‌بیتم هستند. ای مردم بشنوید! من به شما رساندم که شما در کنار حوض بر من وارد می‌شوید. پس من از شما درباره رفتارتان با این دو یادگار ارزشمند سؤال خواهم کرد؛ یعنی کتاب خدا و اهل‌بیتم. بر ایشان پیشى نگیرید که هلاک ‌می‌شوید و به ایشان چیزى نیاموزید که آنها از شما داناترند


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها:

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *